Κ10 Άρθρο 03 : Προϋποθέσεις για την άσκηση του επαγγέλματος του δύτη § 04 Έγκριση καταλληλότητος από τριμελή επιτροπή

4. Αφού χορηγηθεί στον ενδιαφερόμενο η βεβαίωση της παραγράφου 3, στη συνέχεια πρέπει αυτός να κριθεί κατάλληλος, κατόπιν προφορικής και πρακτικής εξέτασής του, από τριμελή επιτροπή, η οποία ορίζεται με απόφαση του Προϊσταμένου της Λιμενικής Αρχής και στην οποία συμμετέχουν:
α) Βαθμοφόρος της Λιμενικής Αρχής.
β) Βαθμοφόρος της ΜΥΑ/ΛΣ, ειδικότητας βατραχανθρώπου.
γ) Αξιωματικός ΛΣ, ειδικότητας ιατρού ή ιατρός δημόσιου νοσοκομείου της περιοχής.

6 comments
  1. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ

    Να σκεφτούμε, εάν αρκούν οι αναφερόμενοι ή, είναι σε θέση να κρίνουν εάν ένας δύτης είναι ικανός να ασχοληθεί επαγγελματικά με το αντικείμενο.. Εννοώ ότι, ο δύτης που ζητάει να ασκεί το επάγγελμα είναι ήδη δύο χρόνια μαθητευόμενος. Ποιος θα τον κρίνει? Οι τρεις Λιμενικοί ή, κάποιος που έχει γνώση του αντικειμένου??

  2. zavitsanos spyridon

    Η άποψη μου σε αυτό είναι ότι Δύτες σχολής εξωτερικού (που δεν συμπεριλαμβάνονται στα πτυχία), Δύτες Σχολής Καλύμνου, Δύτες Π/Ν, Αυτοδύτες Π/Ν και αυτοδύτες άλλου αναγνωρισμένου φορέα επιπέδου Dive Master και άνω, μετά την προϋπηρεσία  πρέπει να εξαιρούνται από τις εξετάσεις, όπου θα εφαρμόζονται μόνο σε όσους υποψήφιους είναι επιπέδου χαμηλότερου από Dive Master.
    Αυτό διότι η εξετάσεις έχουν ως σκοπό να πιστοποιήσουν εάν ο υποψήφιος είναι ασφαλής για τον εαυτό του, ενώ οι προαναφερόμενοι έχουν την δυνατότητα να εργασθούν ως συνοδοί για την ασφάλεια αρχαρίων αυτοδυτών, επομένως είναι πιστοποιημένα ασφαλείς για αυτούς.
    Όσο αφορά τώρα για την επιτροπή, ναι μπορεί να κρίνει αν είναι κάποιος ασφαλής, εξάλλου δεν κρίνονται για την μαστοριά τους.

    1. Γιώργος Σαββίδης

      Δύο χρόνια προϋπηρεσίας, δουλεύοντας μαζί με έμπειρους δύτες πιστεύω αρκούν για να εμπεδώσει κάποιος σε θέματα ασφαλείας τα οποία, όπως σωστά λες, είναι το ζητούμενο. Άρα ΟΚ, η επιτροπή αρκεί.

  3. Γιώργος Σαββίδης

    Δύο χρόνια προϋπηρεσίας, δουλεύοντας μαζί με έμπειρους δύτες πιστεύω αρκούν για να εμπεδώσει κάποιος σε θέματα ασφαλείας τα οποία, όπως σωστά λέει ο Σπύρος, είναι το ζητούμενο. Άρα ΟΚ, η επιτροπή αρκεί.

  4. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΥΡΤΗΣ

    Γιώργος Σαββίδης 12, June 2021 at 09:49REPLY
    Δύο χρόνια προϋπηρεσίας, δουλεύοντας μαζί με έμπειρους δύτες πιστεύω αρκούν για να εμπεδώσει κάποιος σε θέματα ασφαλείας τα οποία, όπως σωστά λέει ο Σπύρος, είναι το ζητούμενο. Άρα ΟΚ, η επιτροπή αρκεί.

    Συμφωνώ με τα παραπάνω…

  5. Ιωάννης Ληξουργιωτης

    Συμφωνώ και εγώ με τα παραπάνω. Αν θέλουμε ιδανικά να παμε ένα βήμα παραπέρα θα πρέπει να καθοριστεί η ύλη των εξετάσεων πιο συγκεκριμένη. Δλδ ποιος είναι ο αποδεκτός πίνακας (padi, us navy κλπ). Επίσης θα έπρεπε να υπάρχει δυνατότητα να μπορεί κ ένας εκπρόσωπος της ένωσης να παρακολουθει τη διαδικασία εξέτασης ώστε να ελεγχει την διαδικασία για τυχόν μεροληψια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *